Over mij

Beste lezer,

Allereerst dank voor uw interesse in mijn website. Laat ik me kort voorstellen. Geboren in 1980 te Enschede, heb ik al in mijn jeugd fotografie ontdekt. Als kind vond ik het leuk om op vakanties met het fototoestel van mijn moeder foto’s te maken. Op mijn 16e schafte ik mijn eerste eigen camera aan: een Pentax ME-Super. Dat toestel heb ik nog steeds, en zal ik altijd bewaren! Inmiddels zijn we meer dan 20 jaar en een heleboel foto(camera)’s verder. Ik heb mij ontwikkeld in mijn professionele leven in de zorg, waarin ik werk als begeleider voor mensen met autisme. Fotografie is daarnaast altijd mijn hobby gebleven, maar toch voelde ik altijd dat ik graag iets meer wilde doen met al die mooie foto’s. Deze website is daarvoor een leuk startpunt. U vindt hier foto’s, vooral van natuur maar soms ook van andere onderwerpen.

Wanneer ik op pad ga probeer ik dat wat ik mooi vind, wat mij raakt of wat ik uniek vind vast te leggen, op mijn manier. Vaak is dit in de eindeloze pracht van de natuur, soms zijn ook elementen als licht, water of dingen die je niet zo snel ziet mijn drijfveer. Een exemplarisch moment van hoe ik fotografeer was tijdens het Amsterdam Light Festival. Een grote groep mensen stond een van de kunstwerken te fotograferen. Ik had niet zo'n interesse in alleen een foto van dat kunstwerk. Er waren mensen genoeg die die foto kunnen maken en dat beter doen dan ik, dus ik besloot wat anders te doen: ik zocht een bijzondere invalshoek, waarbij ik het kunstwerk slechts als achtergrond gebruik.


 
Blader gerust rond; ik hoop dat u geniet van mijn foto's! Mocht u naar aanleiding van mijn website contact zoeken, gebruik dan de link rechts bovenaan de website!

Matthijs Wolthers